4. kesäkuuta 2016

Uusi herkkuruoka

Jokin aika sitten kyselin kaverilta ideoita kanaruokien suhteen. Sain häneltä linkin Sereijan blogiin, josta löytyi ohje broileri-riisivuoalle. Sereijan oli itse bongannut ohjeen aikoinaan Pirkka-lehdestä ja tehnyt siihen jotain omia muutoksia. Pitihän se resepeti ottaa kokeiluun, toki pienin muutoksin.


Broileri-riisivuoka

400 g broilerin fileesuikaleita
1 paprika
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 prk ananaspaloja ananasmehussa
2 dl kermaa
3 dl vettä
2,5 dl basmatiriisiä
mausteita oman maun mukaan

1. Paista fileesuikaleet, lisää joukkoon silputtu sipuli, valkosipuli ja kuutioitu paprika
2. Sekoita ananasmehu, kerma, vesi ja mausteet
3. Lado riisi, broileri-sipulit-paprikaseos ja ananakset vuokaan kerroksittain niin, että ensin 1dl riisiä, sitten broileri, sitten ananas, 1dl riisiä, broileriseos ja lopuksi 0,5dl riisiä
4. Kaada ananasmehu-kerma-vesi sekoitus vuokaan
5. Laita ruoka uuniin 200 asteeseen noin 50 minuutiksi
6. Nauti!

Sereijan ohjeessa oli myös sweet chili kastiketta, mutta ensimmäisen kokkauskerran jälkeen totesin sen olevan aika turha. Sitä pitäisi laittaa niin paljon, että sen maun huomaisi. Omia lisäyksiä ohjeeseen on sipuli ja valkosipuli.

Tätä herkkua on tullut tehtyä nyt tosiaan usiamman kerran, ja onneksi ruoka on herkkua myös Jakenkin mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.