11. lokakuuta 2016

Puikoilta

Viime talven, kevään ja tämän syksyn aikana olen tehnyt itselleni ja Jakelle muutamat villasukat. Näin syksyn tultua ja talven lähentyessä ajattelin näyttää teille millaisia sukkia olen tehnyt.

Ensimmäiset viime talvena valmistuneet sukat saivat nimekseen jätskisukat, käytetyn langan mukaan. Malli on Vanilla Latte Socks, mutta muutin sitä hieman omiin tarpeisiini/jalkoihini sopivammaksi, sillä tein niistä pitkävartiset kun alkuperäinen ohje on lyhytvartisille. Loin 80 silmukkaa luonnonvalkoisella langalla ja tein resoria 12 kerrosta 2o2n tekniikalla. Valkosella langalla tein vielä yhden kerroksen ihan oikeaa ja sitten vaihdoin langan. Sopivissa kohdissa sitten kavensin ja muistaakseni silmukoita oli 12/puikko kun aloitin kantapään. Kantapään ja kärjen neuloin valkoisella.

Jätskisukat, lankana Novita Nalle luonnonvalkoinen (010) ja Novita Nalle Taika jäätelö (810)

Jätskisukkien jälkeen oli aika tehdä sukat Jakelle. Tällä kertaa valikoin malliksi Merenkulkijat ja niistä vihreiden ohjeen, tosin hieman muokaten jälleen kerran. Kun alkuperäisessä ohjeessa on kaksi palmikkokuviota, niin tein vain toisen.

Merenkulkijat, lankana Novita Nalle Taika kirjava vihreä (838)

Kuinka moni muistaa viime talvelta sukkavillityksen nimeltä Anelmaiset? Se oli varmaankin viime talven kuumin sukkamalli ja pitihän se itsekin tehdä. Ja jälleen kerran, hieman muokaten :D Värejä alkuperäisessä mallissa oli käytetty useampaa väriä, mutta itse käytin vain kolmea. Lisäksi alkuperäisissä oli enemmän kuvioita ja lisäksi nauhat ja virkattuja kukkia. Ja oli muuten ensimmäinen kerta kun tein jotain kirjoneuleena!

Anelmaiset, lankana Gjestal Maija tumma harmaa (205) ja pinkki (219) sekä Novita Nalle luonnonvalkoinen (010)

Sitten olikin vuorossa Rainbow Dashit. Kyllä, nimesin sukat My Little Ponyn mukaan. Ja kyllähän tuo sateenkaarilankakin oikeuttaa tuohon nimeen :D Resorin, kantapään ja kärjen tein turkoosilla langalla. Resorin tein samalla tekniikalla kuin Anelmaisissa, eli  neljän kerroksen palmikko. Alussa silmukoita oli 60, eli 15/puikko, ja sopivissa kohdin kavensin niin että kantapäätä aloittaessa silmukoita oli 12/puikko.

Rainbow Dashit, lankoina Novita 7 Veljestä turkoosi (350) ja Novita 7 Veljestä Raita sateenkaari (822)

Rainbow Dashien jälkeen tein Jakelle uudet villasukat körttisukat ohjetta mukaillen, hieman go with the flow-meiningillä. Tykkään kyllä tuosta väriyhdistelmästä, turkoosi piristää mukavasti.

Körttiläiset, lankana Novita 7 Veljestä turkoosi (350) ja Novita 7 Veljestä Viidakko Kobra (890)

Körttien jälkeen tarkoituksenani oli tehdä Niina Laitisen suunnittelemat Taimitarhan syyssukat. Kyseessä oli knit along projekti, johon en päässyt mukaan heti vaan vasta ihan loppupuolella. Niina siis julkaisi ohjeesta aina yhden kuvion per päivä Facebookissa 2 viikon ajan. Äitini teki sukat siihen tahtiin ja sitten kun minä aloitin, niin varoitti että ei kannata mun ohjeiden mukaan kavennella, koska niistä tullut äitillä niin tiukat, ettei saanut jalkaan. Noh, otin varoituksen huomioon ja jätinkin parit kavennukset pois, ajatellen että kyllä ne sopii jalkaan. No, saatuani varren yhtä kuviota vaille valmiiksi, päätin kokeilla meneekö jalkaan. Eipä mennyt. En saanut kovinkaan paljoa varpaiden ylitse vietyä vartta kun jäi jumiin. Mietin, että puranko puolet varresta pois, jotta voin jättää enemmänkin kavennuksia huomiotta. Päätin kuitenkin lopulta että puran varren kokonaan pois, ja katson jos joskus tulevaisuudessa jaksaisin aloittaa alusta niin, että lisään silmukoita jo aloitukseen huomattavasti ja muutenkin muokkaan niin, että ei tule liian pitkiä langanjuoksuja.

Taimitarhan syyssukat, lankana Novita 7 Veljestä musta (099) ja Novita 7 Veljestä Polaris pinkki-sininen-turkoosi (859)

Ja sitten aloitinkin sukkien sijaan tekemään itselleni vihdoin ja viimein Totoro-lapaset! Olen monta kertaa ne aloittanut, mutta aina jäänyt kesken. Nyt sitten otin itseäni niskasta kiinni. Toinen lapanen on jo valmis, toinen vasta aluillaan.Mutta tällä kertaa kyllä saan nämä lapaset valmiiksi, kesken en jätä!

Totoro-lapaset, lankana Novita 7 Veljestä musta (099) ja Novita 7 Veljestä Polaris pinkki-sininen-turkoosi (859)

Saas nähdä mitä sitä sitten keksii kunhan nuo lapaset valmiina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Muistathan kuitenkin, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin silloin voi hyvin olla myös hiljaa. :)

Sanavahvistus käytössä kaikissa kommenteissa ja yli 28 päivää vanhoissa teksteissä kommentit tulevat näkyviin heti kun olen ne hyväksynyt.